Mosteri

På vores lille mosteri her på gården, laver vi koldpresset most af vores økologiske æbler, pærer og forskellige bær.

Vi tilsætter IKKE sukker, konserveringsmidler eller andre tilsætninger af nogen art, til vores most og juice. De er udelukkende lavet på saften fra de koldpressede frugter/bær, og vi eksperimenterer med at sammensætte forskellige sorter, for at få forskellige smagsindtryk til enhver smag.

Mosten filtreres ikke, og får derfor et naturlig bundfald. Vi anbefaler at man ryster flasken, inden den åbnes. Inden mosten hældes på flasker/bag-in-box, bliver den pasteuriseret.
Det vil sige at den varmes op til 75-80 grader i et pasteuriserings apparat, for at øge holdbarheden ved at tilintetgøre skadelige organismer. Dette giver mosten en holdbarhed på 3-4 uger efter åbning for vores bag-in-box og 1-2 uger for flaskerne.

MOST AF ÆBLER FRA DIN EGEN HAVE!

Mange har æbler i haven, hos naboen eller familiemedlemmer, som de ikke når at få brugt, inden de falder ned og rådner.
Vi tilbyder at lave den skønneste most, af dine egne æbler.
Du skal blot kontakte os, for at aftale en dag. Du afleverer æblerne i mosteriet, og får lækker most retur.

Det er to muligheder:

1) Vi moster de æbler du har, og hælder den direkte på dine medbragte beholdere.
Herefter kan du fryse mosten ned, og den vil efter optøning have en holdbarhed på ca. en uge i køleskab. Eller du kan pasteurisere mosten derhjemme, ved at varme den op til 80 grader, og hælde den på dine egne flasker for opbevaring. Vi anbefaler i den forbindelse, at du skolder flasker og kapsler grundigt, og stiller flaskerne på hovedet efter påfyldning, for at sikre bedst mulig holdbarhed.
Pris:
100 kr. / pres.
Det går ca. 40 kg på ét pres
Du kan evt. købe fødevaregodkendte 2,5 L dunke af os, for 10 kr./stk.

2) Vi moster og pasteuriserer.
Vi presser den frugt du har med, og pasteuriserer det med det samme. For at kunne stå inde for kvaliteten og holdbarheden på produktet, vil vi i denne forbindelse kun bruge den emballage vi selv benytter i mosteriet. Du bestemmer dog selv, om du ønsker at få mosten på 1L flasker eller i 3L bag-in-box.
Dette kræver dog at du har æbler nok til minimum to pres!
Pris:
22 kr./liter inklusive presning, pasteurisering, tapning og emballage.

Da vi er under skrappe regler i forhold til at sikre standarden på vores egne økologiske varer, moster vi kun på særlige dage, så vi kan vaske mosteriet ned bagefter, for ikke at risikere nogen form for sammenblanding med vores egen frugt og most. Derfor er det vigtigt at du ringer/skriver og laver en aftale med os, om en bestemt dag, inden du kommer med æblerne.